26 Kasım 2007 Pazartesi

KSS- BOYNER

Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD), bu yıl ilk kez verdiği Gönülden Ödüller'le özel sektördeki gönüllülük çalışmalarıyla toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirdi. Milliyet İK ve İnsankaynaklari.com işbirliğiyle düzenlenen Gönülden Ödüller, 20 Haziran Çarşamba günü, Milliyet Gazetesi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

En Başarılı Gönüllülük Projesi Kategorisinde HSBC Bank-Kardeş Okullar Projesi; En Yaratıcı Gönüllülük Projesi Kategorisi’nde Koç Holding-Ülkem İçin Günü Projesi, En Başarılı Gönüllülük Programı Kategorisi’nde de Boyner Holding Gönüllülük Programı ödül aldı.

Ödül alan her şirketten birer gönüllüye, Harvard Business School işbirliğinde eğitim düzenleyen Netron Business School’dan birer kişilik Kişisel Gelişim/Zaman Yönetimi Eğitimi paketi de hediye edildi.

Ödül töreninin açılışını yapan ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, Gönülden Ödüller'le aynı zamanda Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin de 5. yılını kutladıklarını belirterek “Özel sektörün insan kaynağını ve bilgi birikimini gönüllülük yoluyla topluma aktarma misyonu üstlenerek yola birlikte çıktığımız üye şirketlerimizin sayısı 65 oldu. Üyelerimizin şirketleri içindeki gönüllü sayıları ve işbirliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarının da sayısı artıyor. Gönüllülük çalışmalarının, artık kurumlarımızda yerleşmeye başlayan bir uygulama olduğunu gözlemlediğimizden Gönülden Ödüller'i kurum kültürü içinde gönüllüğe yer veren tüm üyelerimiz ve kurumlarla paylaşmak istedik” diye konuştu.

'HAYIRSEVERLİKTEN FARKLI'

Milliyet Gazetesi Yayın Danışmanı Nurcan Akad ise konuşmasında “Baba Beni Okula Gönder" projesiyle gönüllülük deneyimini paylaştı ve "Mesleki olarak yaşadığım hiç bir haz bana iki yılı aşkın süredir yer aldığım, Milliyet'in sosyal sorumluluk projesi Baba Beni Okula Gönder kadar keyif vermedi" dedi.

Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da gönüllülüğün ‘insanın arkasında eser bırakma çabası’ olduğunu söyledi: "Gönüllük kendini sevmek, barışık olmaktır. Aslında ölümsüzlüğe ulaşmaktır. Gönüllülüğün özeti, arkanızda eser bırakma çabasıdır."

ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Özel Sektör Gönüllüler Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Argüden ise gönüllülüğün hayırseverlikten farklı olduğuna değinerek, ödül için başvuran projelerin hepsinde çalışanların, üst düzeyin katılımı, sürdürülebilirlik ve ölçümlemenin yer aldığını ifade etti.

Ödül kazananların dışında yarışmaya başvuran şirketler ve projeleri şunlar: Avon Kozmetik-Avon ile Sağlığa Yolculuk Projesi, Philip Morris-Yaşasın Okulumuz Projesi, Uyum Gıda-Başarılı Çocuk Ödül Kartı, Cargill-Cargill Türkiye Gönüllüleri Burs Projesi, Citi-Citibank Gönüllülük Programı, Pfizer-Toplum Takımı, Philip Morris-Satış Organizasyon Geliştirme Departmanı Liderlik Programı Sosyal Sorumluluk Projeleri, Siemens-Çevre Kulübü, Unilever-Turuncu Şapka Gönüllüleri.

Gönülden Ödüller töreninin öncesinde “Özel Sektörde Gönüllülük: İyi Örnekler” başlıklı bir de panel gerçekleştirildi. Unilever, Mc Donald’s, Philip-Morris SA, Citibank, HSBC ve Boyner Holding çalışanları “özel sektörde gönüllülük projeleri, gönüllük programı yönetimi ve yaygınlaştırma" konularında deneyimlerini paylaşarak katılımcıların sorularını yanıtladı.



--------------------------------------------------------------------------------


KAZANAN PROJELER

HSBC Gönüllüleri'nden Koordinatör Levent Dokuyucu, Kardeş Okullar Projesi'yle binden fazla çalışanın "gönüllülük" için harekete geçtiğini söylüyor. Dokuyucu 2006 yılında 17 olan kardeş okul sayısını bu yılın sonunda 50’ye çıkarmayı istediklerini belirtiyor.

Boyner Gönüllüleri’nin çalışmalarını anlatan Boyner Holding’in ÖSGD Gönüllü Elçisi Seda Erzen, eğitim, yaşlılara destek, engelliler, çevre, sokak hayvanları gibi konuların yanı sıra çalışanların önerdikleri konularda projeler gerçekleştirdiklerini anlatıyor. Erzen, Boyner’deki 320 çalışanın gönüllük için toplam 700’den fazla saat ayırdığını ve bu sayının son iki yılda 11 katına çıktığını vurguluyor.

En Yaratıcı Gönüllülük Projesi ödülünü alan Koç Holding’in Ülkem İçin Günü Projesi hakkında bilgi veren Koç Holding Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Nur Halil, Koç Holding’in çalışanları ve bayilerinin bugüne kadar 223 proje gerçekleştirdiğini, yüz bine yakın çalışanın gönüllü olarak bu projelerde yer aldığını söylüyor. Halil, Mayıs ayının son pazar gününü “Ülkem İçin” günü ilan ettiklerini ve bu gün içinde bölgelerin ihtiyaçlarına göre park yenileme, deniz temizleme, okul yenilenmesi gibi konularda projeleri hayata geçirdiklerini anlatıyor.

Hiç yorum yok: