26 Kasım 2007 Pazartesi

KSS-HENKEL

Henkel’in sosyal sorumluluk projesi "Gülümse Henkel" ile bugüne kadar dünya çapında bin 125 proje gerçekleştirilerek çocuklara yardım eli uzatıldı. Henkel’in her yıl 1 milyon euro bütçe ayırdığı proje kapsamında Türkiye’de de eğitim, kültür, spor, sağlık ve çevre gibi konularda pek çok proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Gaziantep ve Adana’da hastanelerin yeni doğan ünitelerine son iki yıldır kuvöz bağışı sürüyor. Diyarbakır’da bir ilköğretim okulu kuruldu, ayrıca AÇEV ile yapılan işbirliği sayesinde maddi imkansızlıklar içindeki öğrencilere okul öncesi eğitim verildi.

Gaziantep’te 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen "Sokakta Çalışan Çocuklara Meslek Atölyeleri Kurulma Projesi"nde başarılı sonuçlar alındı. Meslek atölyelerinden ilk etapta 50 öğrenci mezun oldu ve böylece çocuklar sokaktan kurtarıldı.

Henkel Kurumsal İletişim Sorumlusu Hande Ardane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Henkel’in faaliyet gösterdiği her ülkede kendisini kurumsal vatandaş olarak konumlandırdığını söyledi. Ardane, sosyal sorumluluk çalışmalarını 2005 yılında Gülümse Henkel çatısı altında topladıklarını ifade ederek, "Arkadaş gibi marka sloganımızı hayata yansıtmak istiyoruz. Gülümse Henkel programı ile bizler de toplum hayatına değer ve mutluluk katmak istiyoruz. İnsanların yüzünde yarattığımız gülümseme en büyük motivasyon kaynağımızı oluşturuyor" diye konuştu.

"SOKAK ÇOCUKLARI MESLEK SAHİBİ OLDU"

Hande Ardane, bu kapsamda eğitim, bilim, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre gibi konulara yönelik projeleri desteklediklerini anlattı. Gerçekleştirilen pek çok proje bulunduğunu dile getiren Ardane, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin Diyarbakır’da Sarıdallı Henkel İlköğretim Okulu kuruldu. Adana ve Gaziantep’te hastanelerin yeni doğan ünitelerinde kuvöz bakımı gereken bebekler için son iki senedir kuvöz bağışımız sürüyor. Ayrıca, AÇEV ile yapılan işbirliği sayesinde Diyarbakır’da maddi imkansızlıklar içindeki öğrencilere okul öncesi eğitimler verildi. 2006 yılından bu yana da Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü tarafından gerçekleştirilen Sokakta Çalışan Çocuklara Meslek Atölyeleri Kurulma Projesi’ne destek oluyoruz."

Sokakta Çalışan Çocuklara Meslek Atölyeleri Kurulma Projesi’ne desteklerini 2007 yılında da sürdürdüklerini ve çok yakında Gaziantep Lions Kulübü ile bir atölye daha açacaklarını belirten Ardane, meslek atölyesinde çantacılık, saraciye işlemeciliği, ütücülük ve ev hizmetleri, halı dokuma gibi alanlarda eğitim verildiğini söyledi.

Mayıs 2007’de projenin ilk etabında 50 öğrencinin mezun olduğunu bildiren Ardane, "Bu atölyelerde öğrencilere balık vermekten çok balık tutması öğretilerek, çocuklarımızın sokakta çalışması yerine zanaatlarını yaparak hayata hazırlanmaları sağlanıyor" dedi.

"BİNLERCE ÇOCUĞA YARDIM ELİ UZATILDI"

Hande Ardane, "Gülümse Henkel" projesi kapsamında sadece çocuklara yönelik projelere tüm dünyada yılda yaklaşık 1 milyon euro ayrıldığını belirterek şunları söyledi: "Diğer modülleri de kattığımızda rakam daha da artıyor. Bu kapsamda Arkadaş Gibi Marka-Henkel, 1998’den bu yana tüm dünyada 45 binden fazla çocuğa yardım eli uzattı. Tüm dünyada bugüne kadar sadece çocuklara yönelik bin 125 proje gerçekleştirildi. Gülümse Henkel programı kapsamında topluma yaptığımız katkıyı sürdürmeye devam edeceğiz."

Henkel için sosyal sorumluluğun büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan Ardane, "Marka ve teknolojilerimiz, kaliteli ve yenilikçi ürünlerimiz ile toplumda yarattığımız katkının yanı sıra sosyal alanlardaki girişimlerimizle hem bugün hem de gelecekte yaşamaya değer bir dünya için katkıda bulunmak bizim için önemli" diye konuştu.

Hiç yorum yok: